De rustende Kiwi's - Reisverslag uit Oamaru, Nieuw Zeeland van Nico en Margreet Oenen-Joosen - WaarBenJij.nu De rustende Kiwi's - Reisverslag uit Oamaru, Nieuw Zeeland van Nico en Margreet Oenen-Joosen - WaarBenJij.nu

De rustende Kiwi's

Door: Fietsende Kiwi's

Blijf op de hoogte en volg Nico en Margreet

09 Maart 2007 | Nieuw Zeeland, Oamaru

Hallo allemaal,

Wat leuk weer om al jullie berichtjes te lezen!!!
Het is hier echt heel leuk om te zijn!!! We zijn 6 maart aangekomen in Dunedin. Een heel Schotse stad wat in het niks lijkt op de rest van NZ, zoals de bouw van de huizen. De steilste straat ter wereld is hier 38%. Nico heeft nu kuiten... dat wil je niet weten.
Daar 1 dag gebleven om het schiereiland te bekijken, Otega. De hele rit ging langs de zee en was gelukkig plat. Op een velaten strandje stonden we oog in oog met twee zeeleeuwen. Heel bijzonder!!

De Otago Central Rail Trail, hebben we ook afgefietst. Drie dagen over gravel, geen lekke banden!! Leuke overnachtingen meegemaakt. Waarvan een bij Blind Billy met auto het nr. bord NO SEE.

De campings hier zijn heel goed georganiseerd. Je kan bijna altijd cabins huren. Dat zijn meestal stenen huisjes met een bed en tafel en stoelen. Je kan natuurlijk je tent opzetten. Of een luxe huisje met keuken huren. Er is altijd een grote keuken met meerdere kooktoestellen, ovens, magnetrons, koelkasten enz. Een aparte ruimte met tv, met drie zenders. En soms internet. Dus als je gaat koken sta je altijd met meerdere mensen, en komen vaak de leukste gesprekken tot stand.

Morgen gaan we weer verder fietsen, vandaag even een rustdag!

Heel veel groetjes, Nico en Margreet

• 09 Maart 2007 - 11:47

Mam:

Jullie bericht gelezen,
    je kan wel een boek schrijven denk ik,en die
    kuiten van Nico waren al als balonnen.wat moet dat
    nou. Sjors viert vandaag
    zijn verjaardag,maardat zul je wel weten he.Zo op
    de kaart te zien zijn jullie al aardig op weg
    naar de eindbestemming.

we zullen iedereen de groeten doen.liefs Pap en Mam.

• 09 Maart 2007 - 12:34

Tiny:

Hoi rustende kiwi's
    Een rustdag dat mag ook wel een keer,(lekker toch).
    Zeker bijzonder om oog in oog te staan met twee zeeleeuwen,dat maak je niet iedere dag mee. En hoe zit het met jouw kuiten Margreet?,daar hoor ik je niet over.Het was me weer een genoegen jullie bericht te lezen.Veel plezier nog, en tot horens

• 09 Maart 2007 - 17:13

Hans En Annemieke:

Bedankt voor de prachtige kaart.
    Wij krijgen inderdaad weer heimwee als we de verhalen van jullie lezen.
    We zijn erg nieuwschierig naar de rest van de verhalen en de foto's natuurlijk, dus de afspraak staat!
    Heb je het treinstation van Dunedin gezien, dat is erg mooi, ook van binnen.
    Kijk op het land uit voor zeeleeuwen, want ze kunnen agressief zijn!!!
    groetjes

• 09 Maart 2007 - 18:02

Ime:

Hey Nico en Margreet,
    Ben nu bij Peter een hapje eten en hij liet me deze site zien, geinig hoor!
    Als ik dit zo lees, krijg ik ook meteen zin om een ticket te boeken. Maar ja, die kleine schapies op komst maken dat een beetje moeilijk! Goed dat jullie het zo naar de zin hebben. Jullie zullen alleen wel zadelpijn hebben zo langzamerhand. Nou ik zal jullie reis vanaf afstand blijven volgen en wees vooral zoorzichtig!!! Veel groeten van Ime.

• 10 Maart 2007 - 07:47

Sjaak, Lia En Dane:

Hoi Nico en Margreet,
    Vandaag 10 maart, Sjors van harte met je 23e verjaardag en Nico en Margreet jullie ook gefeliciteerd. We lezen de verhalen met veel plezier, wat zal er een hoop te vertellen zijn straks, achter elke zin zit een heel verhaal. Jammer dat het niet lukt met de foto's, jullie zullen er vast al honderden hebben. Jullie mogen nog wel 3 maanden vrij nemen om iedereen bij te praten als je weer terug bent! Vinden jullie het vervelend dat het er bijna opzit of hadden jullie nog wel 3 maanden weg willen blijven?
    Groetjes en blijf op koers. xxx

• 10 Maart 2007 - 17:08

Joyce En Sjors:

Lieve Kiwi's,

We zijn benieuwd naar Nico zijn kuiten!! Hahaha, die zulllen wel lijken op die van Lance Armstrong?
    Gister voor het eerst Sjors zijn verjaardag geviert... alleen zonder ouders.... nou daarvoor heb ik wel respect voor jullie gekregen hoor!! Het is toch maar kijken of je wel genoeg hebt en misschien wel teveel..... Maar het is helemaal goed gekomen hoor! Het was gezellig en iedereen was er! Alleen Ben moest tot laat werken. Er waren toch een aantal mensen die te diep in het glaasje hadden gekeken hoor! hahaha!! :D De laatste kwamen om 00.15 uur en gingen om 03.30 weer weg... Vandaag waren we al om half 10 wakker en gingen toen maar even naar Opa Oenen en daarna hebben we plantjes gekocht voor het balkon. :-) Sjors moet aankomende woensdag weer varen, dus ik (Joyce) heb dan weer het rijk alleen ;-) haha, nee hoor.

Nou lieve Margreet en Nico Tot gauw maar weer!

Heel veel liefs en -XXXXXX- van Sjors en Joyce!

• 11 Maart 2007 - 08:37

Dick:

Hoi fietsers hier weer een reactie op jullie laatste bericht. Het is hier nu Zondagochtend, en ik heb jullie bericht net zitten lezen. Ik vraag me af of NICO nu hij zulke stoere kuiten heeft ook in een Schotse kilt fietst.? Vrijdagavond naar de verjaardag van Sjors geweest het was heel gezellig. Joyse is een geweldige gastvrouw.!!Het is hier nu prachtig weer dus ik ga straks voetbal kijken bij Zilvermeeuwen, en lekker een biertje drinken. Groetjes van Dick.

• 11 Maart 2007 - 20:19

Remco En Daan:

hey nico en margreet,
    nog van harte met jullie zoon.
    heb je de zeeleeuwen een handjevin geschud en de groeten gedaan lol dat je daar zo mee oog in oog kan staan.
    wij vonden et ook onwijs gezellie bij sjors en joyce vrijdag.
    ik (daan) heb vanmiddag voor et eerst in het zonnetje gezeten op me balkon want et was echt super weer vandaag (hoopen dat dat zo blijft) heerlijk.
    nog veel reis plezier, groetjes.
    Remco en Daan